Casas nido para los pájaros del PNM Sant Miquel

Els alumnes del CEIP Sant Miquel de Vilafamés elaboren cases de fusta per a la nidificació d’ocells autòctons

Les cases s’han col·locat als arbres de l’entorn de l’ermita de Sant Miquel

Els alumnes del tercer curs de primària del CEIP Sant Miquel de Vilafamés han participat en una activitat dirigida a la protecció dels ocells autòctons del paratge de Sant Miquel. En concret, han construit i penjat nius en forma de casetes de fusta per a que els ocells de l’entorn de l’ermita puguen nidificar. Es tracta d’una activitat, segons ha assenyalat el president del Consell de Participació del Paratge Natural Municipal de Sant Miquel, Sergi Trilles, emmarcada dins del programa de protecció del paratge en el qual s’ha volgut involucrar els més menuts a través del col·legi. “Ho vam proposar a l’escola i d’immediat es van oferir per dur a terme l’activitat”. L’empresa encarregada d’oferir el taller és Birding Teruel que, a travès dels seus monitors, ha ensenyat els xiquets i xiquetes quines són les aus més habituals del paratge i els seus hàbits d’alimentació. Els ocells estudiats han estat el ferreret comú, el capellanet, el pica-soques blau, el roda-soques i el totestiu de serra.

El Paratge Natural Municipal de Sant Miquel

El Paratge Natural Municipal de Sant Miquel compta amb un consell de participació en el qual estan representats tots els partits polítics de la localitat. Així mateix també l’integra el president d’Amics de l’Ermita de Sant Miquel, un tècnic i el rector del municipi. La seua principal missió és el manteniment, protecció i difusió del paratge natural municipal. Així mateix cada any organitza un concurs fotogràfic sobre el paratge per donar a conèixer els seus valors patrimonials i paisatgístics.

Los alumnos del CEIP Sant Miquel de Vilafamés elaboran casas de madera para la nidificación de aves autóctonas

Las casas se han colocado en los árboles del entorno de la ermita de Sant Miquel

Los alumnos del tercer curso de primaria del CEIP Sant Miquel de Vilafamés han participado en una actividad dirigida a la protección de los pájaros autóctonos del paraje de Sant Miquel. En concreto, han construido y colgado nidos en forma de casetas de madera para que las aves del entorno de la ermita puedan nidificar. Se trata de una actividad, según ha señalado el presidente del Consejo de Participación del Paraje Natural Municipal de Sant Miquel, Sergi Trilles, enmarcada dentro del programa de protección del paraje en el que se ha querido involucrar a los más pequeños a través del colegio. “Lo propusimos en la escuela y de inmediato se ofrecieron para llevar a cabo la actividad”. La empresa encargada de ofrecer el taller es Birding Teruel que, a través de sus monitores, ha enseñado a los niños y niñas cuáles son las aves más habituales del paraje y sus hábitos de alimentación. Los pájaros estudiados han sido el herrerillo común, el herrerillo capuchino, el trepador azul, el agateador común y el carbonero garrapinos.

El Paraje Natural Municipal de Sant Miquel

El Paraje Natural Municipal de Sant Miquel cuenta con un consejo de participación en el que están representados todos los partidos políticos de la localidad. Asimismo también la integra el presidente de ‘Amics de l’Ermita de Sant Miquel’, un técnico y el rector del municipio. Su principal misión es el mantenimiento, protección y difusión del paraje natural municipal. Asimismo cada año organiza un concurso fotográfico sobre el paraje para dar a conocer sus valores patrimoniales y paisajísticos.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s